premis nacs

La NACS va instituir aquest premi l’any 2013 amb la finalitat de reconèixer i donar més visibilitat als estudis de catalanística fets al seu àmbit propi d’actuació: el món acadèmic de l’Amèrica del Nord. Es tracta d’un guardó que vol posar en valor la recerca feta des de la filologia, els estudis culturals, la història de l’art, i altres disciplines de les humanitats, sobre la societat, llengua i cultura als territoris de parla catalana.

PREMI DE LA NORTH AMERICAN CATALAN SOCIETY

A un treball d’excel·lència en el camp dels estudis catalans

CONVOCATÒRIA PREMI NACS 2022

1) El premi s’atorgarà a un estudi realitzat per un estudiós resident a Nord-amèrica o vinculat professionalment a una institució acadèmica i de recerca de Nord-amèrica que constitueixi una aportació d’excel·lència en el camp dels estudis catalans.

2) El premi es pot atorgar a un article, a un capítol de llibre, a una monografia, a una edició acadèmica o a una traducció.

3) Poden optar al premi tots aquells treballs publicats entre l’1 de gener de 2019 i el 31 de desembre de 2021. No hi poden optar el treballs pendents de publicació.

4) La nominació dels treballs és lliure. Per a nominar un treball cal enviar-ne la referència bibliogràfica abans de l’1 de gener de 2022 a aurelie.vialette@stonybrook.edu.

5) El jurat està integrat pels següents membres: Jennifer Duprey (Rutgers University), Margarida Casacuberta (Universitat de Girona) i Edgar Illas (Indiana University), com a president del jurat.

6) El president de la North American Catalan Society lliurarà el premi durant el col·loqui de la societat que se celebrarà a la universitat de Massachusetts Amherst el 2022. El premi consistirà en un diploma acreditatiu i en 700 dòlars com a ajut per a pagar les despeses derivades de l’assistència al col·loqui.

7) Aquesta convocatòria està penjada a la pàgina web de la North American Catalan Society (http://nacs.iec.cat/premi-nacs/).

   Premis atorgats

Kathleen McNerney

THE NACS AWARD 2019

Aurelie Vialette

THE NACS AWARD 2019

J. Ramon Resina

THE NACS AWARD 2019

Mary Ann Newman

THE NACS AWARD 2017

William Viestenz

THE NACS AWARD 2015

Edgar Illas

THE NACS AWARD 2013

2019

Kathleen McNerney

In recognition of her translation of Caterina Albert’s Silent Souls and Other Stories

CV

2019

Aurélie Vialette

For her book Intellectual Philanthropy: The Seduction of the Masses

CV

2019

Joan Ramon Resina

For his book Josep Pla: Seeing the World in the Form of Articles

CV

2017

Mary Ann Newman

For her translation of Josep Maria de Sagarra’s Vida Privada
(Private Live, Archipelago Books, 2015)

CV

2015

William Viestenz

For his contribution to the study of contemporary Catalan fiction

2013

Edgar Illas

For his book Thinking Barcelona: Ideologies of a Global City
(Liverpool University Press, 2012)

cv